Uspješno završena druga generacija škole pčelarstva

Uspješno završena druga generacija škola pčelarstva17.09.2010. Trebinje – Pčelarska zadruga Žalfija je uspješno implementirala program edukacije za pčelare početnike i pčelare profesionalce. To je program obuke koji se realizuje u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom iz Beograda, Udruženjem poduzetnika Link Mostar i Centrom za razvoj Hercegovine.

Program finansira Ministarstvo vanjskih poslova Norveške preko norveške organizacije BIP(BUSINESS INNOVATION PROGRAMS). Ovo je druga generacija škola za pčelarstvo.

Škole su trajale po 4 mjeseca, sa velikim brojem časova teoretske i praktične nastave, a posle završetka kursa realizovan je kratki poslovni kurs iz izrade biznis planova u organizaciji Udruženja poduzetnika Link Mostar.

Za polaznike škola obezbijeđena je besplatna edukacija, a za pčelare početnike osnovna oprema za pčelarsku proizvodnju. Rukovodilac škole bio je prof.dr Mića Mladenović i Radivoje Maksimović.

Školu je uspješno završilo 18 pčelara

početnika i 23 pčelara profesionalca. Ceremoniji dodjele diploma prisustovao je Ambasador Kraljevine Norveške u BiH Jan Braathu, koji je lično uručio diplome polaznicima škole.

Dodjeli diploma prisustovali su predstavnici opštine Trebinje, predstavnici PZ Žalfija, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i predstavnici Udruženja poduzetnika Link Mostar.

Novost objavljena na stranici Trebinje Danas